Uus aasta. Aasta 2016.

Nii ta tuli... Või hoopis läks? Koos 13 minutit kestva tulevärgiga Vanas-Läänistes. Piki maanteed edasi on sild ja Ahja jõgi, sealpool Uus-Lääniste. Seal ka põrutati, nagu varasematelgi aastavahetustel. Seekord Vana Küla lõi saluudi kestuselt Uut Küla. Iseasi, kas ka mahult... ☺ ☺ ☺ 2016 saabus heas tujus inimestega “keskväljakul”, šampusega, kuskilt toodud lauaga jne. Vana-aasta viimaste minutite kokkusaamine “lipuväljakul” on juba nagu traditsiooniks saamas, vähemalt Vanas-Külas. Umbes nagu linnas, ainult et kisa-kära on vähem, inimesed ei sebi sihitult ringi, ja maal on see kõik kuidagi vahetum. Või tundub see ainult nii... Nagu esimesed raketid läksid, hakkas taevast veidi lund sadama. Hea märk! Hommikul näeb, milline see esmamulje aastast 2016 tuleb. Loodetavasti valguse võit. Head uut aastat, Lääniste!
Nii ta läks... Aasta 2015. On 31. detsember, umbes kell 15.30. Viimane päike vajumas kuhugi  Ibaste-Ahja suunas
Nii ta tuli. Pauguga. Juba on aasta 2016. Ülemine tulevärk on pärit Vanast Külast; tagumine, teiselpool pimedust ja Ahja jõe silda asuv on Uue Küla meeste tulevärk.

Aastavahetuse meeleolud. Tulevärk, natuke lund, värvide virr-varr. Millestki värisev käsi (ja pikk säriaega) ka veel lisaks...
Hommik, 1. jaanuar 2016. Valguse võit!

No comments:

Post a Comment