Kino tuleb Läänistesse külla!

25. jaanuaril kell 19.00 Lääniste külamajas Lääniste linnamäel on külas Eesti noorema põlve üks omanäolisemaid filmitegijaid Madli Lääne- Metsalu.
Vaatamisele tuleb kineasti möödunud aastal valminud lühimängufilm «Kolm päeva augustis». Film räägib 11-aastasest Evast, kes veedab 1991. aasta pöördelised augustipäevad Tallinna paneelmajade vahel sõbrannadega mängides. Kui poliitiline olukord riigis muutub kuumaks, põrkab Eva hoovis kokku vene poisi Kiriga. Ees ootab midagi uut, nii Eestil kui ka Eval.
Teiseks linastub võrratu visuaali ja erakordselt nauditava montaaži ning helikeelega dokumentaalfilm „Saarte värvid“ portreteerib erinevates maailma paikades tegutsevaid muusikuid, keda ühendab peale suure muusikalise ande nende saarerahva mõttelaad. Muhu saare saksofonist Villu Veski, Fääri saarte laulja Eivør Palsdottir ning Barak ‘Bird’ Levi Hawaiilt ammutavad oma loomingus inspiratsiooni kodukoha imelisest loodusest ja ürgsetest traditsioonidest. Film keskendub muusikas peituvale koha vaimule ja paneb kuulma eriomaseid nüansse, mida kodukoha loodus muusikasse kirjutab.
Esimene film on 20, teine 57 minutit pikk. Madli räägib oma filmitegemisest ja vastab küsimustele.
Lääniste külaselts pakub sooja jooki ja suupisteid.

Üritus on tasuta, võimalus on teha annetus Lääniste Külaseltsi toetuseks.

No comments:

Post a Comment