Andres Roots ja Lääniste linnamäe bluus 02.12.2018


Täna on esimene advent - algab jõuluootuse, rahu ja headuse aeg. Ilus aeg, tore aeg... Võimalus natuke lõdvaks lasta, hinge tõmmata, tagasi vaadata. Müürilehele sai kirja pandud, et Lääniste aitab hinge tõmmata sellel päeval “rahvusvahelisel bluusimaastikul nime teinud Eesti bluusi virtuoos, kelle album ‘Winter’ on Briti ja Prantsusmaa raadiojaamades enimmängitud bluusialbumite seas”. Daamid ja härrad - Andres Roots!     
Eks see detsember olegi selline imelik aeg – ühelt poolt pime, teisalt aga särav... Vana koolimaja  õhtuses hämaruses Maestrot ootamas. 

Veidi pimedust ja sära, aga ka piparkoogi ja hõõgveini lõhna mahtus maja sissegi. Kitarrid on kohal, järelikult on ka Maestro kohale jõudnud.  
Mis aga sündis enne Maestro saabumist? Kolm suitsu korstnast viitavad reede õhtust käesolevani toimunule... Suitsu taga on viis küttekollet – et maja soojaks saada.... ja palju muud (mis suitsuna ei avaldu).    


Kuulajaid oli parajalt – Kõnnust ja Võnnust, Tartust. Ega üle neljakümne suurt rohkem ei mahugi. Piisavalt ühe vana külakooli jaoks.

Pilk peeglisse ja... lavale.


Läks lahti. Allpool ka Maestro stiilinäide – “Spanish Run” albumilt “Winter”. Aga tuli ka boogi-woogie't, rokki ja tangot bluusi võtmes.


Lause seriaalist “Pank” “... kui sa ühel päeval kunagi lahkud, siis antakse sulle vimpel, lilled, logoga kruus, patsutatakse õlale ja p..k ei jää sind taga nutma …” Meie küll jääme...  Sest inimesed lahkusid majast heas tujus ja loodetavasti ka positiivse laenguga.   

Pärast kontserti avanes saalis viibinud melomaanidel võimalus Maestroga vahetult suhelda.     l

Huvilised said ka päris kitarri katsuda ja proovida, millist heli pill teeb. Päris uhke tunne oli… Kümne aasta pärast on jutt selle foto kohta juba muutunud umbes taoliseks  - “see oli siis, kui mina koos Maetroga laval esinesin…”.


Veel nautlejaid. Vasakul seisev Janno on Maestro maaletooja. “Maale toomine” antud juhul tähendab otseses tähenduses maale, s.o. metsade, soode ja jõgede vahele toomist. Kus ka veel elu toimub ja inimesed elavad. Kaugel XXI sajandi elu tuiksoontest. 

Jagati ka autogramme. Ja selleks korraks kõik.    


No comments:

Post a Comment