"Avatud külaväravad" Läänistes


21.juuli programm
Lääniste "Avatud külaväravad" oli kogupere üritus. Tegevust, ruumi ja mõnusat äraolemist jagus kõigile, sõltumata east. Ootasime külalisi alates kella 11.00 Lääniste linnamäele, Lääniste külaplatsile.
Ametlik "Külaväravate avamine" koos toidukorvi oksioni väljakuulutamisega oli kell 12.00.
Avatud külaväravate päeval toimunud õpikojad:
  •   Kohalike taimedega villase lõnga ja naturaalse siidi värvimise õpikoda Airi Gailiti juhendamisel. Selles õpikojas oli osalustasu 6 eurot, mis katab iga osaleja poolt kasutatud materjalide (villane lõng, siidrättide toorikud) hinna. Õpikojas värvitud lõnga ja siidi said osalejad endaga koju kaasa.  See õpikoda kestis kõige kauem - umbes 8  tundi (kell 11.00- 19.00).
  • Vibuküti õpikoda Meelis Käärma ja tema sõprade juhendamisel. Vibulaskmise järjekorras ootajatele õpetas Meelis kuidas ooteaega puidust ning puukoorest mänguasjade vestmisega sisustada.
  • Lääniste piirkonda tutvustav parvematk piki Ahja jõge.  Üks retk kestis umbes 1,5 tundi. Parveretkel oli väike osalustasu (1 euro), see tgas parve hüva kulgemise.
  • „Kuidas teha õues pilti?“ fotograafia õpikoda lastele. Juhendaja, Igor Skalkini, poolt õnnestunuks ning väljatrüki vääriliseks tunnistatud foto sai noor fotograaf enesega koju kaasa. Lisaks õpetas Igor lastele kuidas liikumatuid looduslike objekte multifilmis liikuma panna. See õpikoda oli osalejatele tasuta.
  • Samblike õpikoda Piret Lõhmuse juhendamisel. See õpikoda oli osalejatele tasuta.
  • Võnnu valla toel pakkusime oma külalistele külasuppi, külasaia ning keelekastet. 
Tartumaa "Avatud külaväravate" päeva Läänistes  võise lõpetada "Tartumaa külade päeval" ja suurel "Avatud külaväravate" simmanil koos „Mini MTJ’ga“ Tähtvere vallas RAHINGEL. 
Meie avatud külaväravate päeva külastas ka "Reporter". Tema poolt üles võetu leidis kasutamist ka õhtustes uudiustes. Mulle tundub, et meie küla paistis seal hää välja. Võite selles ise veenduda, kui saadet siit vaatate.




No comments:

Post a Comment