2018-l ja EV100-l joon all



EV juubeli aastaringile ja ühtlasi ka 2018. aastale Läänistes joon alla. EV100-t 2018-l aastal jääb meenutama see temaatiline metallist tahvel koolimaja seinal. Akna kõrvale, mis EV100 egiidi all ja rahalisel toel siia seina sai seatud. Kuupäevaks Andres Rootsi jõuluhõnguline bluusikontsert koolimajas. 
Kuid 2018. aasta oli tegus. Maja nn. saaliosa sai korda, 2/3 majast on kasutatav. Külapäev, kontsert, kolm suuremat sünnipäeva, kolm EV KV organisatsioondega seotud üritust, ülikooli bioloogide suvepraktika, kohalike jahimeeste sümpoosium ja paar väiksemat “erapidu” – ühe 135 aastase vana maja jaoks polegi nii vähe?

Tulevikku jääb veel see majaosa. Kooliõpetaja korter ja kooli kantselei osa. Praegu Lõokese asju täis. Nüüd, kui Võnnu külas on Lõoke juba mitu aastat Suitsu koolimaja endise V-valla tugeval toel valmis remontinud, on ilmselt paslik ka siinse koolimaja kolme ruumi täitev kraam sinna üle viia ja midagi asjalikku sellega ette võtta. Tahaksime Lääniset külas siinse elu ja toimetustega EV juubeliaasta järgselt edasi liikuda... Ega selle värgenduse olukord siin umbses, tuulutamata ruumides paremaks lähe. Näiteks kuhja otsas oleva voki ratas on lagunenud seetõttu, et puukoi on selle kõduks hammustanud. Üks pesupali pudenes ka käes pulbriks. 

Võimaik, et kunagine õpetaja magamiskamber - (vist ?) Mööbel ja asjad ei ole Lääniste päritolu, vaid toodud siia varjule.... Siin ei oska nendega midagi teha. Kas keegi kuskil oskab?

No comments:

Post a Comment